Ontstaan Checkkit

Checkkit vitamine D test voor thuis

Hugo (co-founder) en ondertekende zaten op een avond op de bank en praatte over hoe afhankelijk je was van instanties zoals GGD om iets over je gezondheid te weten. Het was de eerste coronazomer en er waren door de overheid strenge beperkingen opgelegd en massaal testen zoals we het kennen bestond nog niet. Wij konden ons niet meer vrij bewegen en de laatste keer dat wij op een goot feest of festival hadden gestaan was een hele tijd geleden. Hoe veel prettiger zou het zijn om te weten of je corona hebt of had gehad? Als je wist of je nu corona zou hebben zou je een beter quarantaine beleid kunnen uitwerken en als je weet of je corona hebt gehad dan weten we bij deze meeste virussen uit de immunologie dat je beter beschermd bent tegen een toekomstige infectie. Dit klinkt nu logisch maar deze beide dingen waren toen verre van geaccepteerd.

 

We hadden het idee om dat te doen met een thuistest te doen. Een medtest zoals we dat toen wilden noemen. Het idee was dat je een pakketje kon bestellen met daarin een medische test die iets zou zeggen over corona. Toen we gingen kijken of de domeinnaam medtest.nl beschikbaar was bleek deze al in gebruik te zijn. Ook een medische thuistest maken bleek niet zo gemakkelijk zijn. Het werd een aan huis/kantoor service onder de naam Medtester.

 

Sinds die zomer van bijna 2 jaar geleden is er veel gebeurd. Vaccinaties en een eindelijk opkomende groepsimmuniteit hebben ervoor gezorgd dat het virus ons niet meer zo in de greep heeft als toen ter tijd. Ook zijn we de zomerkamer ontgroeid en zijn we een klein tot middelgroot bedrijf die klanten als scotch en soda, hotel 27 en Houthoff heeft mogen helpen. We kijken daarnaast terug op mooie uitzendprojecten bij andere testraten en GGD Amsterdam.

 

Echter zijn we nog steeds gemotiveerd om naast medische dienstverlening en uitzenden ook de pakketservice die inzicht geeft in de gezondheid een realiteit te maken. Hieruit is checkkit voorgekomen een onlineservice die het mogelijk maakt via een makkelijk afneembaar biologisch monster van jezelf iets te weten te komen over je fysieke gezondheid. Dit gaan we doen op een zo toegankelijk mogelijke en privacy vriendelijke manier.

 

We zullen hierbij beginnen met drie verschillende overdraagbare aandoeningen. Chlamydia is daar misschien de bekendste van en veel voorkomend en kan potentieel vervelende gevolgen hebben. Gonorroe ook wel druiper waar je als je het krijgt ook snel van af wil. As laatste mycoplasma genitalum; een nog relatief onbekende soa die in Nederland steeds vaker gediagnosticeerd wordt en waar niet op wordt getest door de GGD’s. In de loop van de tijd zullen we steeds meer en ingieuzere testen toevoegen aan ons assortiment.

 

We hopen dat onze klanten een keer een testje wil proberen.

 

Met vriendelijke groet,

Kick Slooff

Aanbevolen artikelen

CHECKKIT nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen

nl_NL_formalDutch
Hulp nodig?